Mervi

Att leva med hund är underbart men det kan också uppstå problem eftersom vi är två olika arter med olika språk. Det som betyder något för dig kan ha en helt annan betydelse för din hund. Det är lätt att det blir missförstånd i kommunikationen som skapar problembeteenden. Hundar har inte problem, de får problem om det inte är i balans.

Du får en utbildning i ett vänligt ledarskap. Med tydliga regler och gränser. Helt utan våld och dominanshandlingar. Utbildningen är ingen quickfix eller en tillfällig träningsmetod. Det handlar mer om att leva med hund där du bygger en trygg vardag där alla trivs. Du lär dig att förstå din hund och att hantera situationer som kan uppstå i vardagen. Du får kunskap i hur du reparerar problembeteenden och hur du förebygger problem. 

Problem som kan uppstå när det är obalans i flocken är:

  • Utfall mot andra hundar/människor/joggare/ skateboards/bilar
  • Överdrivet skällande
  • Drar i kopplet eller tvärtom, vägrar att gå ut med dig
  • Piper/ gnäller vandrar i det egna hemmet, svårt att varva ner
  • Överdrivet hoppig mot besökare, mötande människor mm
  • Separations problem, hunden har svårt att vara ensam hemma
  • Rymmer iväg, lyssnar inte på inkallning
  • Hunden har bitit någon, i den egna familjen eller annan person.  
Med kunskap om hundens språk så hjälper det dig att utvecklas i rätt riktning om du har en hyperaktiv, aggressiv, reserverad, osäker eller stressad hund.

Jag har erfarenhet av alla typer av problembeteenden och hjälper dig gärna att utvecklas vidare i ditt hundägarskap. 

Följ mig gärna i mina sociala kanaler där jag delar med mig om mina tankar kring hund och läs gärna mina böcker där du b.la. får följa med på en desperat resa med min hund, Kenzo som övergår till en inspirerande relation mellan människa och hund. 

Jag är utbildad dog listener i en teknik som heter Amichien Bonding, jag är evigt tacksam för den kunskapen och har inspirerat och utbildat många hundägare till ett mer harmoniskt liv tillsammans med sin hund. 

Kan jag hjälpa dig?

Läs mer om vad jag erbjuder här på hemsidan och hör gärna av dig till mig på tel 0709786100 eller mervi@hundinspiration.se